Bananowo-kokosowe naleśniki

with Brak komentarzy
Bananowo-kokosowe naleśniki
Bananowo-kokosowe naleśniki

 

Porcja dla 3-4 osób.

  • szklanka mąki pszennej typ 500
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1,5 szklanki Runa kokosowego

W misce mieszamy suche składniki – mąkę pszenną, ziemniaczaną i cukier. Banany blendujemy na mus, a jeśli są bardzo dojrzałe, możemy je po prostu rozgnieść widelcem. Mus bananowy oraz mleko dodajemy do miski i dokładnie mieszamy. Mamy gotowe ciasto. 🙂 Teraz należy tylko bardzo bardzo delikatnie natłuścić patelnię, rozgrzać i smażyć z dwóch stron. My podaliśmy nasze naleśniki z dżemem morelowym oraz ryżową bitą śmietaną.

Leave a Reply