Bataty z brokułem i ciecierzycą – Zielony Start

Roślinny obiadek dla dzieci i niemowląt od 7 miesiąca życia.

Smaczny posiłek oparty na słodkich ziemniaczkach, brokułach i ciecierzycy przypadnie do gustu każdemu szkrabowi. Dzięki prostym, ale doskonale dobranym i wyrazistym przyprawom, jest smacznym daniem z charakterem. Ma przyjemną, niepapkowatą konsystencję, zawierającą kawałki warzyw, która nie tylko uprzyjemnia posiłek, ale również jest ważnym krokiem na drodze do nauki gryzienia.

Naturalne i świeże danie stworzone z myślą o najmłodszych. Bogate w wartości odżywcze, żelazo, cynk i wapń, które wspierają prawidłowy rozwój dzieci i niemowląt. Obiadek został przygotowany wyłącznie z roślin pochodzących z upraw ekologicznych.

Zielony Start to trzy wyjątkowe, wegańskie obiadki, zbilansowane przez doświadczoną dietetyczkę Iwonę Kibil, autorkę książki „Wege. Dieta roślinna w praktyce”. Każda z tych propozycji to pełnowartościowe danie do którego nie trzeba nic więcej dodawać, jest gotowe! Obok batatów z brokułem i ciecierzycą, w linii Zielony Start pojawiły się również zupka z zielonego groszku oraz spaghetti ze świeżych pomidorów i soczewicy.

Objętość netto: 160 g

 

Przechowywanie:

Produkt pasteryzowany, zalecamy przechowywanie w warunkach chłodniczych. Termin przydatności do spożycia 1.01.2019 r.

 

Składniki:

bataty*, brokuły*, pietruszka*, ciecierzyca*, oliwa z oliwek*, pieprz*, kurkuma*, majeranek*

* produkty z rolnictwa ekologicznego

W zakładzie używane są: soja, migdały, seler, gluten.

 

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 397,6 kJ/93,7 kcal

Tłuszcze 0,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,003 g)

Węglowodany 18,9 (w tym cukry 1,3 g)

Białko 3,4 g

Sól 0,2 g

Żelazo 1,5 mg

Cynk 0,6 mg

Wapń 44,7 mg