Spaghetti ze świeżych pomidorów i soczewicy

Roślinny obiadek dla dzieci i niemowląt od 7 miesiąca życia.

Posiłek bazujący na świeżych pomidorkach i soczewicy przypadnie do gustu każdemu szkrabowi. Dzięki prostym, ale doskonale dobranym i wyrazistym przyprawom, jest smacznym daniem z charakterem. To już prawdziwie „dorosłe” danie. Ma przyjemną, niepapkowatą konsystencję, zawierającą kawałki warzyw, która nie tylko uprzyjemnia posiłek, ale również jest ważnym krokiem na drodze do nauki gryzienia.

Naturalne i świeże danie stworzone z myślą o najmłodszych. Bogate w wartości odżywcze, żelazo i cynk, które wspierają prawidłowy rozwój dzieci i niemowląt. Obiadek został przygotowany wyłącznie z roślin pochodzących z upraw ekologicznych.

Zielony Start to trzy wyjątkowe, wegańskie obiadki, zbilansowane przez doświadczoną dietetyczkę Iwonę Kibil, autorkę książki „Wege. Dieta roślinna w praktyce”. Każda z tych propozycji to pełnowartościowe danie do którego nie trzeba nic więcej dodawać, jest gotowe! Obok spaghetti ze świeżych pomidorów i soczewicy, w linii Zielony Start pojawiły się również zupka z zielonego groszku oraz bataty z brokułem i ciecierzycą.

Objętość netto: 160 g

 

Przechowywanie:

Produkt pasteryzowany, zalecamy przechowywanie w warunkach chłodniczych. Termin przydatności do spożycia 1.01.2019 r.

Składniki:

świeże pomidory*, makaron spaghetti bezglutenowy*, soczewica czerwona*, oliwa z oliwek*, oregano*, pieprz*, papryka słodka*, papryka ostra*

* produkty z rolnictwa ekologicznego

W zakładzie używane są: soja, migdały, seler, gluten.

 

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:

Wartość energetyczna 224,5kJ/53 kcal

Tłuszcze 0,6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,003 g)

Węglowodany 9 g (w tym cukry 1,4 g)

Białko 2,9 g

Sól 0,2 g

Żelazo 2,1 mg

Cynk 0,7 mg