Pudding z tapioki na Runie Kokosowym

with Brak komentarzy

Porcja dla czterech osób:

  • 30 g tapioki
  • 4 łyżki ksylitolu
  • 2 szt. Runa Kokosowego (600 ml)
  • 1 duże mango
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 0,5 łyżeczki imbiru
  • 1 granat

Do garnka wlać Runo Kokosowe i zagotować. Następnie wsypać tapiokę z ksylitolem. Gotować 15 min. aż zgęstnieje. Przelać do małych miseczek.

Mango umyć pod bieżącą wodą, obrać i oddzielić miąższ od pestki. Pokroić w kostkę i gotować z syropem klonowym oraz imbirem 10 minut na małym ogniu. Po ostudzeniu zblendować na jednolitą masę i wyłożyć do miseczek. Na wierzchu ozdobić nasionami granatu.

Leave a Reply