Porcja dla czterech osób:
- 1 czerwona cebula
- 1 Seryo naturalne
- 1 Seryo z suszonym pomidorem
- 1 Runo słonecznikowe
- 500 g makaronu Farfalle
- Opakowanie ziół prowansalskich
- 250 g pomidorków koktajlowych
- Oliwa do smarzenia
- Sól himalajska
- Pieprz czarny
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim drobno posiekaną cebulę. Całe opakowanie ziół prowansalskich wsypać do składników, powoli mieszając.
Seryo naturalne i Seryo z szunym pomidorem wyłożyć do miseczki i rozmieszać z 150 ml Runa słonecznikowego. Po uzyskaniu kremowej konsystencji należy wylać je na patelnie. Pomidorki koktajlowe umyć pod bieżącą wodą i pokroić na ćwiartki, dorzucając do całości. Potrawę przyprawić do smaku i chwilę poddusić.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawać na ciepło.
Zostaw Komentarz