Zupa krem z pietruszki z seryo zwędzonym

with Brak komentarzy

Porcja dla czterech osób:

  • 1 litr wywaru warzywnego
  • 0,5 kg korzenia pietruszki
  • 1 duża gruszka
  • 230 g SERYO ZWĘDZONEGO (dwa słoiczki)
  • Pieprz ziołowy
  • Oliwa
  • 1 łyżka PESTKO

Na dnie dużego garnka należy rozgrzać oliwę. Pietruszkę obrać, drobno pokroić i dusić na oliwie klika minut. Następnie dodać obraną, pokrojoną gruszkę i dusić przez kolejne 5 minut. Kiedy składniki będą miękkie należy je zalać bulionem. seryo rozmieszać w osobnej misce, dodając kilka łyżek ciepłego bulionu. Roztwór dolać do zupy. Całość zblendować i doprawić pieprzem ziołowym. Dodawać z łyżeczką łagodnego pestko.

 

Leave a Reply