Pyszne i sycące hot dogi? Warto spróbować wersję wegańską. To dobra alternatywa dla klasycznych fast foodów, przede wszystkim ze względu na niższą kaloryczność. Sprawdź, jak przyrządzić je w domu.
Sprawdź łatwy przepis na wegańskie hot-dogi
Wegańskie hot dogi są proste do przyrządzenia. Przepis uwzględnia wykorzystanie kiełbasek dla wegan, czerwonej cebuli, rukoli, ogórków i prażonej cebulki. Całość uzupełnia sos z musztardy z zawartością ziaren gorczycy i syropu klonowego. Taki hot dog to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Jak widać, lista składników nie jest długa. Dobrej jakości wegańskie kiełbaski można nabyć w sklepach ze zdrową żywnością. Pozostałe dostępne są w każdym supermarkecie. Sam przepis na wegańskie hot dogi zrealizujesz w nie więcej niż kwadrans.
Pyszne bezmięsne fast foody w wydaniu domowym to prawdziwa rewelacja w smaku. Niebanalny i oryginalny przepis zaskoczy Cię i Twoich bliskich. Przekonaj się i przygotuj obiad dla całej rodziny.
Wegańskie hot dogi – składniki
- 2 małe bagietki,
- 4 sojowe kiełbaski,
- 3 ogórki konserwowe,
- czerwona cebula mała,
- prażona cebulka (4 łyżki)
- rukola
Do przygotowania sosu możesz wykorzystać po jednej łyżce musztardy z ziarnami gorczycy, oleju i syropu klonowego, a także sól i czarny pieprz.
Więcej pomysłów na domowe przekąski znajdziesz tu: https://codojedzenia.pl/jedzenie-na-stadionach-czego-warto-sprobowac/.